DANSSPELLEN

nl-dance-kleding-kids-broek-zwart-5

Het leek ons een mooi moment om eens een overzicht te maken van alle dansspellen! Zo kun je toch ook thuis er een (dans)feest van maken!

Stopdans
Als de muziek aan is mag je dansen hoe jij dat wilt. Wanneer de muziek stopt sta je zo stil als een standbeeld. Wie beweegt is af!

Kleurenstopdans
Als de muziek aan is mag je dansen hoe jij dat wilt. Wanneer de muziek stopt roept de leider een kleur. Iedereen raakt zo snel mogelijk in de ruimte deze kleur aan. De laatste die de kleur aanraakt is af en wisselt van rol met de leider.

Memoriedans
Er gaat één iemand op de gang staan. De rest maakt tweetallen. In je tweetal maak je een korte dans van acht bewegingen. Verspreid je door de ruimte en laat degene op de gang terugkomen. Degene die op de gang heeft gestaan mag nu raden wie bij wie hoort. Dansend memorie dus!

Nacht in het museum
Er gaat één iemand op de gang staan, dat is de bewaker. De rest spreekt een thema van het museum af en verspreid zich door de ruimte. Beeld het thema uit. Doe alle lampen uit en haal degene op de gang naar binnen. Hij/zij gaat het museum bewaken en loopt rond. Het museum komt tot leven en beelden beginnen te bewegen. Maar let op! Als de bewaker je ziet bewegen ben je af. Zet spannende muziek aan voor een extra leuk effect!

Dansschool – Supermarkt
Voor dit spel is één leider nodig. Hij/zij zit aan de zijkant. Rechts van hem is de dansschool en links de supermarkt. Als hij roept ‘dansschool’, rent iedereen naar rechts. Als hij roept ‘supermarkt’, rent iedereen naar links. Wie als laatste aankomt is af!
Er zijn extra hindernissen voor onderweg:
– Als de leider roept ‘zon’ dan ga je als een zon op de grond liggen.
– Als de leider roept ‘Regen’, ga je op één been staan en houd je een denkbeeldige paraplu vast.
– Als de leider roept ‘onweer’, maak je je zo klein als je kunt.

Het huis
Voor dit spel is één leider nodig. Zoek van te voren verschillende liedjes uit die niet op elkaar lijken. Ga verspreid in de ruimte staan en houd je hand bij je denkbeeldige deurknop. Draai hem om en stap de kamer binnen. De leider zet hierbij een liedje aan en vertelt wat voor soort kamer dit is. Bijvoorbeeld een prinsenkamer, timmerkamer, springkamer, slowmotion kamer of robotkamer. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk! De dansers gaan dan op een passende manier bij deze kamer dansen.
De leider kan zich helemaal uitleven, zolang het liedje er maar bij past.

Wasknijperspel
Haal alle wijsknijpers en verstop ze in de ruimte waar je dit spel gaat doen. Zet je favoriete nummer op. Als de muziek stopt roept de leider een kleur. Deze kleur knijper zoek je op en versier je op jezelf. Zo dans je verder totdat alle knijpers op zijn en jij helemaal versierd bent!

Veel plezier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *