Dansdocenten van NL Dance

Nicole Huynh – van der Lee

Nicole is de eigenaresse van dansschool NL Dance. Ze geeft les op maandag, dinsdag en woensdag.

In 2011 heeft ze haar studie Dans Docent afgerond en is ze direct dansschool NL Dance gestart. Inmiddels bestaat de school 8 jaar en zijn er meer dan 450 leerlingen die dansen bij haar dansschool. Het geeft haar een enorm trots gevoel wat er bereikt is met NL Dance.

Nicole begon met dansen toen ze 3 jaar was. Ze begon met Jazz, later kwam daar Klassiek ballet bij. Tijdens haar studies heeft ze van veel verschillende dansstijlen mogen proeven.

Lesgeven is haar passie. Nicole: “Het geeft een heerlijk gevoel om met leerlingen los te gaan in de les en ze daarnaast iets te leren wat kan gaan over een technische pas, maar ook over gevoel in een beweging leggen”.

Amber Fase

Amber geeft sinds september 2015 les bij NL Dance en is sinds september 2021 de rechterhand van Nicole.

Ze is als klein meisje van 3 jaar begonnen met algemene dansvorming en heeft dit later uitgebreid met Ballet, Ierse dans, Modern, Jazz en Urban. Ze genoot zo van het dansen dat ze besloot meer te willen met deze kunstvorm. Naast haar middelbare school volgde ze de vooropleiding aan Codarts, de Rotterdamse Dansacademie. Na de middelbare school stroomde ze door naar het HBO van deze Dansacademie en zit ze nu in haar afstudeerfase.

Amber heeft ervaring in het lesgeven aan alle leeftijdsgroepen en vindt de afwisseling hiervan erg fijn. In haar lessen staan muzikaliteit, techniek, creativiteit en dansplezier centraal.

In de zomer van 2021 heeft zij ook haar PABO studie afgerond. Dit seizoen heeft Amber geen eigen vaste lessen op het rooster, maar gaat zij een management functie vervullen bij NL Dance.

Aurora Versloot

Aurora geeft sinds september 2018 les bij NL Dance en is de vaste docent van de vrijdaglessen.

Aurora is op haar 4e begonnen met dansen. Ze begon als klein meisje met Jazz en Klassiek ballet. Al vrij snel begon het dansen zo te kriebelen dat ze heel graag een dansopleiding wilde gaan volgen.

Zo begon ze na haar middelbare school één jaar bij de 5 O’Clock te dansen. Dat is de vooropleiding van de Amsterdamse Hogeschool van de kunsten waar ze zes dagen per week dansles volgde in diverse stijlen. Na de 5 O’Clock vooropleiding stroomde Aurora door naar het HBO; Docent Dans en is ze sinds juni 2018 afgestuurd.

Aurora: “’Ik ben een gedreven enthousiaste docent die graag mijn passie en kennis wilt overbrengen naar de leerlingen. Ik wil de leerlingen laten zien waarom dans zo fijn is en het een uitlaatklep kan zijn. Daarnaast staat positiviteit en dansplezier voorop. Ik wil elke leerling op een persoonlijk manier helpen om uit het dansen hun plezier en passie te halen.”

Joyce Legler

Joyce geeft sinds mei 2019 les bij NL Dance en is de vaste docent van de kleuterlessen op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag.

Ze was 5 jaar toen ze haar eerste stappen in de danszaal zette en begon met kleuterballet. Later heeft ze andere stijlen gedan zoals Modern, Jazz en Streetdance.

In haar laatste jaar van de middelbare school merkte ze pas echt dat ze iets met haar passie wilde gaan doen. Ze werd toegelaten op de Utrechtse Dansacademie waar ze werd opgeleid als dansdocent en uitvoerende danser.

In 2018 heeft Joyce stage gelopen bij NL Dance en in mei-juli 2019 heeft ze vanwege de zwangerschap van Nicole veel lessen van haar mogen invallen. Juli 2019 is ze afgestudeerd en is ze officieel aan de slag gegaan als dansdocent bij NL Dance. Joyce: “Ik vind het belangrijk dat leerlingen
iets leren maar ook vooral plezier beleven en vrolijk mijn les uitlopen”.

Sjifra IJpma

Sjifra geeft sinds 2021 les bij NL Dance en is de vaste docent van de donderdagavond.

Als elfjarig meisje stond Sjifra in haar eerste dansles en het dansplezier heeft haar sindsdien niet meer losgelaten. Veel stijlen passeerde de revue, streetdance, tap, ballet, jazz, en last but nog least modern. In modern voelde ze zich het meeste thuis. Ze studeerde dan ook af van de Moderne Theaterdans Opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en is sinds 2013 sindsdien freelance moderne danseres.

Na haar afstuderen vertrok Sjifra voor enkele maanden naar Nepal om les te geven aan de School of Performing Arts in Kathmandu. Hier gaf ze les aan allerlei soorten leerlingen, van expatkinderen tot weeskindjes en ontdekte de kunst van het lesgeven. Kennis overbrengen en samen dansen is voor haar een mega goede manier van verbinden!

Terug in Nederland danste Sjifra als freelancer in diverse projecten in binnen- en buitenland en in 2015 richtte ze samen met andere danseressen het collectief Man||Co op. Met dit collectief maakt én danst zij theatrale dansvoorstellingen op muziek- en theaterfestivals en in theaters. Met MAN||Co heeft ze de missie om met dans een breed publiek te bereiken, daarom verbindt het collectief vaak workshops en lessen aan de voorstellingen. Op deze manier kon Sjifra haar liefde voor lesgeven blijven combineren met uitvoerend dansen.

Bij NL Dance heeft Sjifra drie vaste groepen met wie ze samen groeit en de kick van dansen beleeft. Haar choreografieën zijn dynamisch en flowy met hier en daar theatrale elementen. Met veel dansplezier en ruimte om jezelf te zijn daagt Sjifra haar leerlingen uit om het beste uit zichzelf en elkaar te halen!.

Lyanne Oussoren

Lyanne geeft vanaf januari 2020 Streetdance en Dansconditie lessen bij NL Dance op maandag, woensdag en vrijdag.

Ze zeggen weleens bloed kruipt waar het niet gaan kan? Dat geldt zeker voor Lyanne’s bloed. Haar dansbloed welteverstaan. Haar hele jeugd en jongvolwassen jaren was ze niet weg te houden uit de dansstudio’s en op de diverse danspodia.

Samen met haar dansteam Marian’s beatballet (Vught) heeft ze veel danservaring opgedaan tijdens (tv-) optredens in zowel binnen- als buitenland. Zelf gaf ze daarnaast met veel plezier en enthousiasme les. Totdat haar studie journalistiek te druk werd en ze moest kiezen. Ze koos en hing haar dansschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen. Tot nu dan.

Omdat zij geen enkele dansschool kon vinden die deed wat ze zocht, is ze sinds een poosje weer actief als dansdocente. En vanaf 8 januari start ze bij NL Dance. Ze geeft oldschool streetdance, maar op de muziek van nu. Bij NL Dance wil ze een gave groep gelijkgestemden creëren die elke week verder werkt aan een vette choreo voor een fit en soepel lichaam. En dat binnen een fijne club waarin je je zelfvertrouwen en je danshart (weer als vanouds?) kan vullen.

Chiara van Deursen

Chiara geeft sinds september 2022 les bij NL Dance en geeft de Steetdance les op maandagavond.

Chiara is op haar 11e jaar begonnen met haar eerste dansles, na deze dansles zat ze vol enthousiasme en had dans haar hart veroverd. Na haar eerste musical danslessen begon ze ook met urban, klassiek ballet, jazz, modern en show dans. Ze ging met veel plezier naar haar danslessen en wilde zich alleen maar meer ontwikkelen.

Na de middelbare school wist ze dat dans haar gelukkig maakte en dat het haar grootste passie is, waardoor ze uiteindelijk is toegelaten op de Utrechtse dansacademie. Hier is ze na 3 jaar afgestudeerd als dansdocent en uitvoerend danseres. Nadat ze haar diploma had gekregen is ze niet stil blijven zitten, ze is gaan werken als freelance danseres op evenementen en daarnaast is ze ook nog veel op de dansvloer te vinden bij danstrainingen die ze volgt.

Chiara: “Ik vind het belangrijk dat leerlingen zich vertrouwt en thuis voelen in de les, hierdoor durven ze fouten te maken en is er plek voor ontwikkeling. Daarnaast vind ik plezier heel belangrijk en breng ik veel enthousiasme mee in de les, zodat er een goede en fijne sfeer hangt.”

Faiza Mkharbach

Faiza geeft sinds september 2022 les bij NL Dance en geeft de Hip Hop lessen op woensdagmiddag.

Het was eind groep 7 op de basisschool dat Faiza haar eerste stappen in een dansschool zette, een paar peuterballet lesjes daar gelaten. Twee vriendinnen hadden haar meegesleept naar een open les, waarna ze nooit meer is weggegaan.

Op de middelbare school koos zij voor high school dans, waarin ze, naast haar reguliere vakken, geschoold werd in de verschillende dansstijlen. Direct in haar eerste jaar deed zij auditie voor het officiële wedstrijd team, waarvoor zij werd geselecteerd. Gedurende haar gehele middelbare schooltijd deed ze met dit team succesvol mee aan vele wedstrijden.

Momenteel studeert Faiza rechtsgeleerdheid aan de universiteit Leiden. Daarnaast is zij lid van wedstrijdteam ‘The Clique’ en volgt ze wekelijks lessen van verschillende choreografen.

Faiza: “Dansen is mijn passie, er is niks dat ik liever doe. Dat gevoel breng ik graag over tijdens mijn lessen”.

Dansdocenten NL Dance

Nicole Huynh – Van Der Lee

Nicole is de eigenaresse van dansschool NL Dance.
Ze geeft les op maandag, dinsdag en woensdag.

In 2011 heeft ze haar studie Dans Docent afgerond en is ze direct dansschool NL Dance gestart. Inmiddels bestaat de school 9 jaar en zijn er meer dan 450 leerlingen die dansen bij haar dansschool. Het geeft haar een enorm trots gevoel wat er bereikt is met NL Dance.

Nicole begon met dansen toen ze 3 jaar was. Ze begon met Jazz, later kwam daar Klassiek ballet bij. Tijdens haar studies heeft ze van veel verschillende dansstijlen mogen proeven.

Lesgeven is haar passie. Nicole: “Het geeft een heerlijk gevoel om met leerlingen los te gaan in de les en ze daarnaast iets te leren wat kan gaan over een technische pas, maar ook over gevoel in een beweging leggen.”

Amber Fase

Amber geeft sinds september 2015 les bij NL Dance en is sinds september 2021 de rechterhand van Nicole.

Ze is als klein meisje van 3 jaar begonnen met algemene dansvorming en heeft dit later uitgebreid met Ballet, Ierse dans, Modern, Jazz en Urban. Ze genoot zo van het dansen dat ze besloot meer te willen met deze kunstvorm. Naast haar middelbare school volgde ze de vooropleiding aan Codarts, de Rotterdamse Dansacademie. Na de middelbare school stroomde ze door naar het HBO van deze Dansacademie en is sinds juni 2017 afgestudeerd.

Amber heeft ervaring in het lesgeven aan alle leeftijdsgroepen en vindt de afwisseling hiervan erg fijn. In haar lessen staan muzikaliteit, techniek, creativiteit en dansplezier centraal.

In de zomer van 2021 heeft zij ook haar PABO studie afgerond. Dit seizoen heeft Amber geen eigen vaste lessen op het rooster, maar gaat zij een management functie vervullen bij NL Dance.

Aurora Versloot

Aurora geeft sinds september 2018 les bij NL Dance en is de vaste docent van de vrijdaglessen.

Aurora is op haar 4e begonnen met dansen. Ze begon als klein meisje met Jazz en klassiek ballet. Al vrij snel begon het dansen zo te kriebelen dat ze heel graag een dansopleiding wilde gaan doen na haar middelbare school.

Zo begon ze na haar middelbare school eerst één jaar bij de 5 O’clock. Dat is de vooropleiding van de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten waar ze 6 dagen per week les kreeg in diverse stijlen. Daarna stroomde ze door naar het HBO; Docent dans waar ze in juni 2018 van is afgestudeerd.

Aurora: ‘’Ik ben een gedreven enthousiaste docent die graag mijn passie en kennis wilt overbrengen naar de leerlingen. Ik wil de leerlingen laten zien waarom dans zo fijn is en het een uitlaatklep kan zijn. Daarnaast staat positiviteit en dansplezier voorop. Ik wil elke leerling op een persoonlijk manier helpen om uit het dansen hun plezier en passie te halen.’’

Joyce Legler

Joyce geeft sinds 2019 les bij NL Dance en is de vaste docent van de kleuterlessen op dinsdag, donderdag en de zaterdag.

Ze was 5 jaar toen ze haar eerste stappen in de danszaal zette en begon met kleuterballet. Later heeft ze andere stijlen gedaan zoals Modern, Jazz en Streetdance.

In haar laatste jaar van de middelbare school merkte ze pas echt dat ze iets met haar passie wilde gaan doen. Ze werd toegelaten op de Utrechtse Dansacademie waar ze werd opgeleid als dansdocent en uitvoerende danser.

In 2018 heeft Joyce stage gelopen bij NL Dance en in mei-juli 2019 heeft ze vanwege de zwangerschap van Nicole veel lessen van haar mogen invallen. Juli 2019 is ze afgestudeerd en is ze officieel aan de slag gegaan als dansdocent bij NL Dance. Joyce: “Ik vind het belangrijk dat leerlingen iets leren, maar ook vooral plezier beleven en vrolijk mijn les uitlopen”.

Sjifra IJpma

Sjifra geeft sinds 2021 les bij NL Dance en is de vaste docent van de donderdagavond.

Als elfjarig meisje stond Sjifra in haar eerste dansles en het dansplezier heeft haar sindsdien niet meer losgelaten. Veel stijlen passeerde de revue, streetdance, tap, ballet, jazz, en last but nog least modern. In modern voelde ze zich het meeste thuis. Ze studeerde dan ook af van de Moderne Theaterdans Opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en is sinds 2013 sindsdien freelance moderne danseres.

Na haar afstuderen vertrok Sjifra voor enkele maanden naar Nepal om les te geven aan de School of Performing Arts in Kathmandu. Hier gaf ze les aan allerlei soorten leerlingen, van expatkinderen tot weeskindjes en ontdekte de kunst van het lesgeven. Kennis overbrengen en samen dansen is voor haar een mega goede manier van verbinden!

Terug in Nederland danste Sjifra als freelancer in diverse projecten in binnen- en buitenland en in 2015 richtte ze samen met andere danseressen het collectief Man||Co op. Met dit collectief maakt én danst zij theatrale dansvoorstellingen op muziek- en theaterfestivals en in theaters. Met MAN||Co heeft ze de missie om met dans een breed publiek te bereiken, daarom verbindt het collectief vaak workshops en lessen aan de voorstellingen. Op deze manier kon Sjifra haar liefde voor lesgeven blijven combineren met uitvoerend dansen.

Bij NL Dance heeft Sjifra drie vaste groepen met wie ze samen groeit en de kick van dansen beleeft. Haar choreografieën zijn dynamisch en flowy met hier en daar theatrale elementen. Met veel dansplezier en ruimte om jezelf te zijn daagt Sjifra haar leerlingen uit om het beste uit zichzelf en elkaar te halen!

Lyanne Oussoren

Lyanne geeft vanaf januari 2020 Streetdance en Dansconditie volw lessen bij NL Dance op maandag, woensdag en vrijdag.

Ze zeggen weleens bloed kruipt waar het niet gaan kan? Dat geldt zeker voor Lyanne’s bloed. Haar dansbloed welteverstaan. Haar hele jeugd en jongvolwassen jaren was ze niet weg te houden uit de dansstudio’s en op de diverse danspodia.

Samen met haar dansteam Marian’s beatballet (Vught) heeft ze veel danservaring opgedaan tijdens (tv-) optredens in zowel binnen- als buitenland. Zelf gaf ze daarnaast met veel plezier en enthousiasme les. Totdat haar studie journalistiek te druk werd en ze moest kiezen. Ze koos en hing haar dansschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen. Tot nu dan.

Omdat zij geen enkele dansschool kon vinden die deed wat ze zocht, is ze sinds een poosje weer actief als dansdocente. Ze geeft oldschool streetdance, maar op de muziek van nu. Bij NL Dance wilt ze een gave groep gelijkgestemden creëren die elke week verder werkt aan een vette choreo voor een fit en soepel lichaam. En dat binnen een fijne club waarin je je zelfvertrouwen en je danshart (weer als vanouds?) kan vullen.

Chiara van Deursen

Chiara geeft sinds september 2022 les bij NL Dance en geeft de Steetdance les op maandagavond.

Chiara is op haar 11e jaar begonnen met haar eerste dansles, na deze dansles zat ze vol enthousiasme en had dans haar hart veroverd. Na haar eerste musical danslessen begon ze ook met urban, klassiek ballet, jazz, modern en show dans. Ze ging met veel plezier naar haar danslessen en wilde zich alleen maar meer ontwikkelen.

Na de middelbare school wist ze dat dans haar gelukkig maakte en dat het haar grootste passie is, waardoor ze uiteindelijk is toegelaten op de Utrechtse dansacademie. Hier is ze na 3 jaar afgestudeerd als dansdocent en uitvoerend danseres. Nadat ze haar diploma had gekregen is ze niet stil blijven zitten, ze is gaan werken als freelance danseres op evenementen en daarnaast is ze ook nog veel op de dansvloer te vinden bij danstrainingen die ze volgt.

Chiara: “Ik vind het belangrijk dat leerlingen zich vertrouwt en thuis voelen in de les, hierdoor durven ze fouten te maken en is er plek voor ontwikkeling. Daarnaast vind ik plezier heel belangrijk en breng ik veel enthousiasme mee in de les, zodat er een goede en fijne sfeer hangt.”

Faiza Mkharbach

Faiza geeft sinds september 2022 les bij NL Dance en geeft de Hip Hop lessen op woensdagmiddag.

Het was eind groep 7 op de basisschool dat Faiza haar eerste stappen in een dansschool zette, een paar peuterballet lesjes daar gelaten. Twee vriendinnen hadden haar meegesleept naar een open les, waarna ze nooit meer is weggegaan.

Op de middelbare school koos zij voor high school dans, waarin ze, naast haar reguliere vakken, geschoold werd in de verschillende dansstijlen. Direct in haar eerste jaar deed zij auditie voor het officiële wedstrijd team, waarvoor zij werd geselecteerd. Gedurende haar gehele middelbare schooltijd deed ze met dit team succesvol mee aan vele wedstrijden.

Momenteel studeert Faiza rechtsgeleerdheid aan de universiteit Leiden. Daarnaast is zij lid van wedstrijdteam ‘The Clique’ en volgt ze wekelijks lessen van verschillende choreografen.

Faiza: “Dansen is mijn passie, er is niks dat ik liever doe. Dat gevoel breng ik graag over tijdens mijn lessen”.